2017. március 30., csütörtök

Három legenda egy színpadon

A(z) Chick Corea 8.jpg megjelenítése











CHICK COREA TRILOGY
feat. Eddie Gomez, Brian Blade
2017. május 2. 20.00
Helyszín: MoMSport
A Get Closer Concerts újabb nagyágyút hoz Budapestre. Chick Corea egy igazi zenész ikon, egy élő legenda. A 22 Grammy-díjjal rendelkező billentyűs, zeneszerző és zenekarvezető 63 jelöléssel a negyedik legtöbbször jelölt művész a Grammy történetében. Otthonosan mozog különböző zenei stílusokban, legyen az akár avant-garde, bebop, jazz-rock fúzió, vagy gyermekdalok. A kamara- és szimfonikus művek is ismerős terep számára. Budapesti koncertjén májusban két legendás zenész lesz a társa,  a kétszeres Grammy-díjas bőgős, Eddie Gomez és Brian Blade, dobos.
A(z) ChickCorea-portrait-2014-3-2-1.jpg megjelenítése












Chick Corea még soha nem volt olyan termelékeny, mint a 21. században. Játszik akusztikus zongorán, szintetizátoron, szólóban, vagy különböző zenekarok vezetőjeként, tagjaként. Munkája és tudása elismeréseként csak ebben az évtizedben háromszor választották meg az év művészének. Az 1941-ben Massachusettsben született Chick Corea egy fáradhatatlan alkotó szellem, akit folyamatosan újra és újra felfedeznek a művészete által. Ahogy a New York Times írta róla "ő egy égitest, lelkes és örökifjú"


.
A(z) Eddie Gomez 3.jpg megjelenítése
Ezen a különleges koncerten Corea megosztja a színpadot a legendás és a kétszeres Grammy-díjas bőgőssel, Eddie Gomez-zel (képünkön) aki olyan lenyűgöző a jazz óriásokkal zenélt együtt, mint Miles Davis, Dizzy Gillespie, Bill Evans, Gerry Mulligan, és Benny Goodman. Eddie egyedi hangzása és stílusa számos Grammy-díjas, valamint több száz, a világot átívelő jazz, klasszikus, latin jazz, rhythm & blues és a kortárs zenei felvételen hallható. A trió harmadik tagja az örökifjú és sokoldalú veterán, Brian Blade, aki széles körben elismert a jazz világában, mint dobos és zeneszerő. Olyan csillagoknak adta a ritmust, mint Daniel Lanois, Joni Mitchell, Bob Dylan, Wayne Shorter, Seal, Bill Frisell és Emmylou Harris.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése