2016. március 9., szerda

Impresszionizmus a zenében



Debussy és Ravel – Impresszionizmus a zenében a Kelemen Quartettel


Képtalálat a következőre: „debussy” (Claude Debussy)
„Impresszionizmus a zenében” címmel folytatódik a Remekművek 3 tételben elnevezésű sorozat, ahol a korszak két kiemelkedő zeneszerzőjének, Debussynek és Ravelnek a műveit hallhatja a közönség. Csak a legnagyobb zeneszerzők képesek olyan műveket komponálni, melyek rögtön a fülünkbe másznak, bármikor felidézhetők és minden szempontból tökéletesek. Ezeket a kompozíciókat nevezték el remekműveknek.

Képtalálat a következőre: „ravel”       (Maurice Ravel)

Érdekesség, hogy Ravel és Debussy is nagyszerű műveket komponált hárfára. Vigh Andrea a zeneirodalom talán két legszebb versenyművét, hárfaszólóját, Debussy Két táncát és Ravel Bevezetés és allegro című. művét adja elő a Kelemen Kvartettel, Drahos Bélával (fuvola) és Szatmári Zsolttal (klarinét). A koncerten elhangzik még Debussy vonósnégyese (Kelemen Kvartett), Ravel duója Kelemen Barnabás és Fenyő László előadásában, valamint Debussy Triószonáta c. műve, mely az egyik legszebb hárfás kamarazene. A közönség részese lehet a kamarazene ünnepének, ahol egy emberként élhetjük át az együtt és egymásért zenélés különleges atmoszféráját.

2016. március 10. (csütörtök), 19.30 óra – Zeneakadémia Nagyterem

Képtalálat a következőre: „kelemen kvartett”    Kelemen Kvartett (képünkön)  (Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Homoki Gábor és Fenyő László)

Közreműködnek: Vigh Andrea (hárfa), Drahos Béla (fuvola), Szatmári Zsolt (klarinét)

Músor: Debussy: Triószonáta, Ravel: Duó hegedűre és gordonkára, Ravel: Bevezetés és allegro

Debussy: Vonósnégyes, op. 10, Debussy: Két tánc 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése