2017. augusztus 17., csütörtök

„Viselj verset!”



Az idei év legmenőbb kiegészítője Viola Szandra egyedi verstetoválás-kollekciója!
Az Ünnepi Könyvhéten tapasztalt hatalmas sikerre való tekintettel folytatódik a „Viselj verset!” kampány. A Testverselő, Viola Szandra költőnő által tervezett lemosható verstetoválás-kollekció újabb darabjainak a Magvető Café ad otthont, valamint a Líra Könyv honlapjáról is rendelhetnek majd azok az érdeklődők, akik egy-egy bőrükön viselt versidézettel csatlakoznának a magyar költészetet népszerűsítő akcióhoz. Viola Szandra ezúttal az eddigi 4 kortárs irodalmi idézet mellé (Lackfi János, Szabó T. Anna, Likó Marcell, Haász János) két klasszikustól is választott: Arany Jánostól és Jókai Mórtól.
Az Athenaeum Kiadó és a költőnő bíznak benne, hogy a versidézetek a fesztiválozó fiatalok között is népszerűek lesznek, és akár egy-két híresség, művész is csatlakozik majd a kultúrát népszerűsítő tetkóőrülethez. Pásztor Anna, az Anna and the Barbies énekesnője például a Woodstock az Ugaron nagyszínpados koncertje alatt végig egy Arany János-idézetet, a kollekció egyik darabját viselte, és üdvözölte az ötletet: „Éljen a művészet, nagyon örülök a kezdeményezésnek!”

I


„Az ideiglenes verstetoválásokkal a testverselés egy olyan vonulatát sikerült megtalálni, ami praktikus, könnyen kivitelezhető, ugyanakkor nem nélkülözi a művészi üzenetet, és lehetőséget kínál arra is, hogy ki-ki a saját kreativitását használva helyezze el testén a verssorokat, és a saját egyéniségéhez illően válasszon idézetet” – mondja Viola Szandra költőnő (alsó képünkön). „Az Athenaeum Kiadóval ügyeltünk arra is, hogy a legtöbb idézet designja unisex legyen, bármilyen öltözékhez, stílushoz passzoljon. Persze akadnak inkább nőies és inkább férfias, illetve kifejezetten a gyerekek számára tervezett verstetkók is… Eddig nagyon sok jó visszajelzést kaptunk, sokan gratuláltak az ötlethez, a kezdeményezéshez. De természetesen sem az ötlet, sem az újszerű forma nem érne semmit, ha nem lennének ilyen kiváló magyar szerzőink, akiknek a sorait a bőrünkön viselni valóban büszkeség.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése