2016. augusztus 6., szombat

FESZTIVÁLAKADÉMIA BUDAPEST




SIKERESEN ZÁRULT AZ ELSŐ FESZTIVÁLAKADÉMIA BUDAPEST

Telt házzal zajlottak a Kelemen Barnabás és Kokas Katalin hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémia Budapest eseményei a Zeneakadémián. Mind a napközbeni matinékoncerteken mind pedig esti hangversenyeken minden jegy elkelt. Népszerűek voltak a kurzusok és a zenetörténeti ismeretterjesztő előadások is. A leglátogatottabb a záró hangverseny volt, ahol a kórusülést is ki kellett nyitni,

Kocsis Zoltán (képünkön)  délutáni előadását pedig a nagy érdeklődésre való tekintettel a Solti terem helyett a nagyteremben tartották meg. A mesterkurzusokon 60 aktív és számos passzív hallgató képezhette magát világhírű művészek segítségével. Idén olyan művészek voltak a Fesztiválakadémia tanárai és előadói, mint José Gallardo, James Boyd, Maxim Rysanov, Fenyő László, Balog József, Ittzés Gergely, Nicolas Altstaedt; Vilde Frang, Alina Pogotskina, Lendvay József, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás; kurzust tartott Dénes László és Ácsné Szily Éva is.

A záróesten Prokofjev Rómeó és Júlia c. művében olyan neves színművészek léptek fel a Zeneakadémia falai között, mint Molnár Piroska vagy Székely B. Miklós.
Az első év sikerén felbuzdulva a szervezők már tervezik a következő Fesztiválakadémiát, ami reményeik szerint hosszabb és ennél fogva még tartalmasabb lesz az ideinél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése