2016. december 13., kedd

A nagysikerű novemberi aukció után a BÁV december 13-án ékszerekkel és órákkal, december 14-én pedig ezüst és egyéb műtárgyakkal várja az érdeklődőket a Karácsonyi ékszer- és műtárgyaukción a MOM Kulturális Központban (képünkön).

A BÁV karácsonyi aukciója az egyedi, értékálló ajándékot keresők számára nyújt alternatívát. A hagyományosan alacsonyabb kikiáltási árú darabok között mindenki talál a pénztárcájának megfelelő darabot, nem beszélve arról, hogy itt a vásárlást is garantáltan élvezik majd.
 
Az ékszernap több mint 200 tétele között minden értéksáv és minden főbb ékszertípus képviselteti magát.  Aki egy szép ajándék mellett befektetésként is tekint egy-egy ékszerre, annak ismét a brilles ékszerválasztékból érdemes választani. Az aukció legmagasabb árról induló tétele egy fehérarany, 279 briliánssal (19,6 karát) ékített modern nyakék lesz 3,8 millióért, amit akár már egy ünnepi operaelőadáson is viselhet a szerencsés licitáló. A mindig népszerű, elegáns brilles fülbevalókból is széles a választék, az 1-1 karát körüli darabok már 400.000 Ft-tól kínálják magukat.  A karácsonyi koktélpartira vagy szilveszter estére is bőven találnak feltűnőbb, színes drágakövekkel díszített darabokat, ezek közül is kiemelkedik egy 5 karátnyi zafírral, briliánsokkal és gyönggyel ékített koktélgyűrű. A történeti ékszeranyagban ismét feltűnnek az igényes art deco darabok, amik még ma is garantálják a stílusos megjelenést.  Az idei választék bővelkedik a modern designer ékszerekben is. Ezek a letisztult, nemes anyagokból készült márkás alkotások a mindennapi és ünnepi alkalmakkor is megállják a helyüket.

Az utóbbi években, az amerikai filmek hatására, nálunk is megváltoztak az eljegyzési szokások. Az egyszerű karikagyűrű helyett már sokkal többen szeretnék lenyűgözni választottjukat egy nagyobb brillel ékíte szoliter gyűrűvel.  A fél karát körüli darabok, a minőségtől és csiszolástól függően, már 150.000 Ft-tól, a legnépszerűbb, 1 karát körüli gyűrűk 400.000 forinttól indulnak az aukción. A legértékesebbet, egy 2,44 karátos ékszerkölteményt akár 1,5 millió forintért egy szerencsés ujjára húzhatják az ünnepek alatt.






Az idei óraválaszték megszokottan a legnagyobb márkákat vonultatja fel. Legyen szó egy elegáns Cartier, Rolex, IWC, egy sportos Breitling vagy egy végletekig kifinomult 2,5 milliós Vacheron Constantin karóráról, biztos, hogy nem csak féltve őrzött darab, de nagyszerű befektetés is lesz.

Az utóbbi években komoly sikereket érnek el az úgynevezett mantique tárgyak, azaz a férfiaknak szóló, gyűjthető régiségek. A karácsonyi kollekcióban itt is megtaláljuk a téma klasszikusainak számító igényes kar- és zsebórákat, mandzsettagombokat, szelencéket, de többek között egy olyan kuriózum is szerepel a választékban, mint egy századfordulós francia ezüst vodkáskészlet, ami biztos, hogy idén nem kerül más karácsonyfája alá.  A hölgyeket a slágerdarabnak számító ezüst asztali csengők, míves cukorszórók és -dobozok, étkészletek de akár egy biedermeier fonaltartó is várja. Az asztali ezüstök idén is pazar ünnepi étkezéseket sejtetnek. A finoman megmunkált tálcák, kínálók, teás- és kávéskészletek széles választékából biztos mindenki talál magának valót. Nem beszélve az ünnep meghitt hangulatához nélkülözhetetlen darabokról, a gyertyatartók, kandeláberek és több házioltár is várja az érdeklődőket.  A Zsolnay-gyűjtőknek decemberre is tartogatnak ritkaságokat, köztük egy szecessziós díszvázát, ami elbűvölő táncos nőalakjaival biztos, hogy sokakat licitálásra késztet majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése