2016. december 12., hétfő

Képző-kiállítás

Képtalálat a következőre: „képző pályázat”

A Diákhitel társaság idén ötödik alkalommal hirdette meg KÉPZŐ elnevezésű művészeti programját, melyre festményekkel, grafikákkal és fotókkal lehetett pályázni. Idén a fiatalok a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének fontosságára hívták fel a figyelmet.

 Képtalálat a következőre: „képző pályázat”

A gondolatok és a művészetek kecses össztánca ez a kiállítás. Nagy szerencse és nagy lehetőség. Fiatal művészeknek, hogy nem a 26. virágcsendéletet kellett megfesteniük, vagy lefotózniuk. Hanem a pályázat kiírásával egyetemben, egy új, lehet sokuk számára még beláthatatlan  színtérre mentek, de tudatosan, A cél az volt, hogy bemutassák a másként élőket.

 Ki így, ki úgy.

Képtalálat a következőre: „képző pályázat”

Remek alkotások születtek, ami megmozgatta a fiatal, tehetséges művészeket és rávilágít arra is, hogy próbáljunk elrugaszkodni a komfortzónánkból, kimerészkedni olyan terepre, ami eleddig, lehet, hogy ismeretlen volt számunkra. .Segítség ez a művésznek, segítség ez a másként élőknek. Hiszen a fiatal művészeknek megnyílik egy olyan világ, amit, lehet korábban észre sem vettek, lehet, ha nincs ez a pályázat, akkor kisiklanak a mindennapokból és csak a megszokott, előírt világban léteznek. De most itt vannak, alkottak, és remélhetőleg a tapasztalataik által még nagyobb művészek lesznek. Kellenek az ilyen pályázatok, az ilyen kiállítások, mert az is kiderül, hogy állami mecenatúrával sokkal közelebb kerülhetünk egymáshoz. És látszik az állam elkötelezettsége többek között ott is, hogy a fiatalokkal ismertessenek meg olyan embereket, élethelyzeteket, amikről lehet, fogalmuk sem volt korábban. Igazi művészek És díjtól függetlenül is, nyertesek. Hiszen a cél a humanitás elmélyítése.
Sokféleképpen ábrázolnak sok mindent. Ahogy az intuició megérkezett, lettek belőle remek alkotások. És ahogy az ismert Pierrot dal szövege mondja. „Mindannyian mások vagyunk, bár egyben másban hasonlítunk…
Szeretnék jövőre kétszer, háromszor, tízszer ennyi kiállított munkát látni.
 Képtalálat a következőre: „a38”
A legjobbnak ítélt művek egy héten át, december 18-áig lesznek láthatók az A38 Kiállítóterében.

Fejes Imre
kulturszalon.blogspot.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése