2017. február 10., péntek

Na, mi van?

Címlap



A Mindspace nonprofit szervezet beszélgetni hívja az értelmiséget


A Mindspace közel 6 éve az élhetőbb városok témakörével és a városlakók élmény- és tudásalapú aktivizálásával, bevonásával foglalkozik. A 2017 januárjában indított 10 alkalmas “Na, mi van? - Nagytotál” című beszélgetéssorozatuk célja, hogy szakmai beszélgetőpartnerek segítségével az élhető, kreatív városi léttel kapcsolatos kérdéseket, kételyeket, nehézségeket, sikertörténeteket a közönség elé tárják. Az előadók merőben más nézőpontot képviselnek, történeteik, meglátásaik esetleges vitáik ettől lesznek izgalmasak. A sorozat azokhoz szól, akikben felmerül a kérdés, hogy egyáltalán van-e beleszólásuk a jövő alakulásába.


A Mindspace szervezte hétfői beszélgetéseken eddig a kulturális városi terek szerepéről és gazdaságilag megtérülő üzemeltetésről, a közösségi gondolkodás és bevonás előnyeiről volt szó. A beszélgetők hol megkérdőjelezték a kapitalista szemléletű vállalati modelleket, hol azt boncolgatták, hogy milyen idegháló kapcsolja össze az emberiséget, aminek még csak nem is sejtjük a valódi határait és hogy a technológiai találmányok miként szolgálhatják a jövő társadalmát.

A hétfő esti közös gondolkodás tovább folytatódik, még 6 alkalmon keresztül egészen március közepéig. Az ötödik “Na, mi van? - Nagytotál” 2017. február 13-án 7 órától lesz a Lumen kávézóban. Bíró Gabriella (közgazdász) és Móricz Emese (coach) társaságában.





Hogy mindezen szakmai tudás és szellemi megközelítés miként ágyazódhat be az élhető városi kontextusba, illetve hogyan látják az előadók a mai értelmiség szerepét a jövő alakításában, milyen lehetőségeket látnak a bekapcsolódásra és a bevonásra az kiderül az 5. “Na, mi van? - Nagytotál” beszélgetésen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése