2017. december 2., szombat

Prima Primissima, El Greco és A kis Buddha a közmédia hétvégi kínálatában


                                                                                

December másodikán Gyergyószárhegyre látogat a Gasztroangyal. A kulináris ízözön után az este a Prima Primissima díjátadó gálát láthatják a Duna Televízió nézői.

A megszokott időpontban, szombat délután öttől figyelhetik Borbás Marcsi kalandjait a Duna Televízió műsorán. 21.15-től a Prima Primissima gáláról készült felvételt láthatják nézőink, ahol kiderül, hogy ki nyerte a szavazók közül a főnyeremény autót. Este 22.45-től Bin Jip feat. Erik Truffaz koncerttel készül az M2 Petőfi TV, majd őket követi Marteria fellépése 0.20-tól az ifjúsági csatorna műsorán.

Vasárnap délután háromkor dokumentumfilmet láthatnak a Duna World nézői, az 580 méter - Kárai Sándor „Keszeg” bányásznaplója címmel. 2014 végével bezárt az utolsó magyarországi mélyművelésű szénbánya, a Márkushegyi Bányaüzem. Ugyanakkor, ezzel szinte egy időben, húsz év szünet után három szakiskolában újraindult a vájárképzés. Kárai Sándor „Keszeg” ma már nyugdíjas vájár. 2003 óta több mint tíz éven keresztül szinte állandóan filmezett a mélyben. Mindent dokumentált, ami körülötte történt. A több száz órányi filmanyaga rendkívül értékes, megismételhetetlen kordokumentum arról hihetetlen nehéz munkáról és küzdelemről, ami 580 méter mélyen folyt.

Az M2 gyerekcsatorna A Hókirálynő címmel német-finn filmmel készül az egész családnak vasárnap este 18.15-től, de akik inkább hazánk gyönyörű tájaiban gyönyörködnének az otthon kényelmes melegéből, azoknak este hattól érdemes az M5 műsorára kapcsolni, ugyanis a Gemenci tavasz a Veránka-szigeten 1-2. részét is műsorra tűzi a csatorna. 
Az M5 kulturális csatornán egyedülálló módon eredeti nyelven magyar felirattal láthatnak a közmédia nézői olyan kultuszfilmeket, mint az El Greco, görög-spanyol életrajzi dráma. El Greco története a nem mindennapi hősiesség, az árulás, a szerelem, az emberi erő és az alkotói öntudatának elbeszélése, az, ahogy kibírta és legyőzte a barbárságot és a tudatlanságot.

A Duna Televízió kettő egész estés mozifilmmel készül reklámblokkok nélkül: 21.10-től a  Mission Impossible 2. részét láthatják a közmédia nézői, majd  a patinás akciófilm után 23.15-től érkezik A kis Buddha Keanu Reeves, Chris Isaak és Bridget Fonda főszereplésével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése