2015. november 19., csütörtök

Christian Zacharias zongoraestje a Zeneakadémián



Christian Zacharias zongoraestje a Zeneakadémián

2015. november 21. (szombat), 19.30 – Zeneakadémia Nagyterem

Christian Zacharias zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”
Scarlatti: Szonáták (E-dúr K 162, c-moll K 226, Esz-dúr K 193, f-moll K 183, f-moll K 386), Ravel: Szonatina, Soler: Szonáták (g-moll, D-dúr, d-moll, Desz-dúr),  Chopin: h-moll scherzo, op. 20 no. 1, Chopin: 4 Mazurka (cisz-moll op. 41 no. 4, a-moll op. 17 no. 4, a-moll op. post., cisz-moll op. 30 no.4)



 Képtalálat a következőre: „christian zacharias”
Christian Zacharias Párizs, Stockholm, London, Madrid és Bécs után november 21-én Budapesten a Zeneakadémián ad hangversenyt. A 64 éves művész szólóesteket tart a legrangosabb koncerttermekben, szólista a világ vezető szimfonikus zenekarainál. A novemberi turné igazi különlegességnek számít, mivel a művész egyre ritkábban ad zongorahangversenyeket. Munkásságának legnagyobb részét zenekarának, az Orchestre de Chambre de Lausanne-nak a dirigálása teszi ki. Az egy hónapon át tartó európai koncertkörútján kizárólag a legnagyobb koncerttermek meghívásait fogadta el. Egyénisége, elmélyültsége és profizmusa tette napjaink egyik legkarizmatikusabb színpadi előadójává. Az est műsorválasztása szerteágazó, a barokktól a romantikán át a francia impresszionizmusig ível. A Zeneakadémia Nagytermében megrendezésre kerülő szólóestje különlegesen tartalmasnak ígérkezik!
 Képtalálat a következőre: „christian zacharias”
Egyénisége, elmélyültsége, és profizmusa tette napjaink egyik legkarizmatikusabb színpadi előadójává Christian Zacharias-t. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ő az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb hatású, legünnepeltebb zongoristája, karmestere. A 64 éves művész szólóesteket tart a legnívósabb koncerttermekben, szólista a világ vezető szimfonikus zenekarainál. Művészeti vezetője és vezető dirigense továbbá az Orchestre de Chambre de Lausanne.-nak. Közös munkájukat a legmagasabb művészeti érték mellett hangos siker, szakmaiság, profizmus jellemzi. Karmesteri karrierjét tükrözi, hogy hosszú távú együttműködést a hasonló gondolkodású zenei partnerekkel tart fent. Figyelemre méltó a teljes Mozart-zongoraverseny ciklusa, mely elnyerte a Diapason d'Or, Choc du Monde és az ECHO Classik díjat. Az utóbbi időben nagy figyelmet fordít az opera műfajára, Mozart: Titus kegyelme, valamint a Figaro házassága, Offenbach La Belle Hélène is szerepel a repertoárján. Az Opéra Royal de Wallonie Liège zenekarral társulva, Otto Nicolai: A windsori víg nők című operáját vezényli. Az idei évadban kezdte meg munkáját rezidens művészként a Menuhin Fesztiválon Gstaad-ban, mint zongorista, kamarazenész és karmester. Ebben a szezonban turnézik a Kammerorchester Baselel, Mozart és Bruckner művekkel örvendeztetik a vájt fülű érdeklődőket. Christian Zacharias ragyogó technikai kvalitása mély zenei megértéssel párosul, a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia Nagytermében megrendezésre kerülő koncertje különlegesen tartalmasnak ígérkezik!
 Képtalálat a következőre: „christian zacharias”
Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, vagy az alábbi linken:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése