2015. november 2., hétfő

Kortárs művészek új albummal jelentkeztek

Egy könyv, ami a jövőről szól (és nem sci-fi)




Képtalálat a következőre: „mobion könyv”


Ez egy fontos könyv. Nem is könyv igazából. Album. És ebbe az albumba egy regény is helyet kapott.
Tizenöt éves a Villa Negra. Ebből az alkalomból készítettük ezt a könyvet, amely megmutatja a munkáinkat, ám nem hagyományos katalógus. Kérésünkre Horváth Viktor írt regényt a művekhez, így született meg a Möbion.
A festmények és szobrok fotói hűen adják vissza az anyag szépségét és az alkotói koncepciót, a mellettük futó mese pedig nem a műtárgyakról beszél, hanem viszonyba kerül velük; az odaátról szól. Az esszenciát kutatja, miként Dante, és ahogy mi, a művek alkotói is. Nehéz meghatározni ennek a könyvnek a műfaját - regénykatalógus, katalógusregény -, de nem is ez a fontos, hanem a közegek társalgása, a fúzió, a találkozás, ahol valami életre kel; mint egy madár, vagy inkább négyszárnyú lény, mely így messzebb repülhet. Mi annak örülünk, ha repül.
A Villa Negra Egyesületet és a hétköznapokat Ágoston Zoltán írása és műhelyfotók mutatják be.
(Kuti László, Lelkes Márk)
Én írtam, hogy ez a könyv a jövőről szól. Miért is? Fiatal, kortárs alkotóművészek munkái találhatók benne, a regényen kívül, és ezek az alkotások hamarosan a műtárgypiac kedvenc portékái lesznek, azon egyszerű oknál fogva, hogy jók, értékesek, megvan bennük az a feszültség amikor az ember rácsodálkozik valamire.






Képtalálat a következőre: „mobion könyv”

Kiadó: Magvető
Értékelés: 10/10 (azért nagyon furcsa ez az album, vagy fel kell hozzá nőni, vagy nagyon nyitottnak kell lenni hozzá(juk). De bátor vállalkozás, hogy megmutatkozhassanak a mai, kortárs, fiatal alkotók és még egy író is szerepet kapott.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése