2016. március 9., szerda

Új nagylemezt ad ki A Dal felfedezettje, Petruska

Képtalálat a következőre: „a dal logó”

Nem sokkal azután, hogy a fél ország megismerhette nevét, és Trouble In My Mind című dalát, a harmincas generációgondolkodó dalszerző­énekese, Petruska március 29­én újnagylemezt ad ki Kapunyitó címmel. 11 értékes és izgalmas gondolat és fülbemászó dal.

Képtalálat a következőre: „petruska andrás”   A Kapunyitó című, március 29­én megjelenő új albumot a szerző 30. születésnapja és saját generációjának kihívásai inspirálták. A tizenegy dalt tartalmazó nagylemeztbeharangozó Nyár (Most vidám igazán) című dalt a Petőfi Rádió rotációban játszotta, a Trouble in My Mind pedig a legjobb négy szám között szerepelt A Dal 2016 című tv-műsor döntőjében, ahol Petruska A Dal Felfedezettje díjat is megkapta.

Képtalálat a következőre: „petruska andrás”    "Ennek a lemeznek a megszületése egybeesik a 30. születésnapommal. Ez alkalomból akaratlanul is számot vetek a mögöttem álló évekről, a beteljesült és a még megvalósulásra váró álmaimről, a magammal való kapcsolatomról" ­ meséli az album koncepcióját Petruska. "Az előző lemezhez hasonlóan a Kapunyitó dalai is egy utazás állomásai, ezúttal azonban az út belül zajlik. A jelenben kezdődik, itt vagyok a nagybetűs életemben, ünnepelnem kéne kitolódott ifjúkoromat, de nem vagyok boldog. Felteszem magamnak a kérdést, mikor voltam utoljára felszabadult és felhőtlenül vidám. A válasz egészen a kisgyermekkoromig vezet, s az ezt követő dalokban onnan indulok el vissza a mába a tiszta, szennyezetlen gyermeki személettől az első frusztrációk kialakulásán át,rengeteg megélt kétségen keresztül, egészen a teljes káoszig, amikor már régen nem a saját életemet élem. Azonban a szembenézés ezekkel a démonokkal, a problémák felnőtt fejjel való újra élése mégis egyfajta fejlődést hoz, és segít azok feloldásában, jobban megértem a saját működésem. Az album ezzel a felismeréssel ér pozitív véget"

Petruska // Kapunyitó EPK: http://bit.ly/1M4cdJH

Képtalálat a következőre: „petruska andrás”       Petruska András dalszerző­énekes a magyar folklór motívumokat az angolszász rock,valamit a tánczene elemeivel ötvözi. Szuggesztív, közvetlen, humoros előadásmódjával,valamint virtuóz gitárjátékával Petruska meghatározó szerepelője a hazai fiatal zenészgenerációnak. Dalszerzői teljesítményéért 2015­ben Artisjus Junior­díjra jelölték. 2014­ben jelent meg első, Metropolita című nagylemeze. A konceptalbum a 4­es metró megállói mentén haladva sajátos képet fest a XXI. századi Budapestről, és a benne élő 20­as, 30­as éveiben járó generációról. A Szent Gellért tér című dalhoz készült videó döntős helyezést ért el az I. Magyar Klipszemlén ‘Legjobb rendezés’ kategóriában, valamint az Index.hu 2014­es Top 10­es listájára is felkerült.

Trouble In My Mind: http://bit.ly/1TH7INF

Web: http://www.petruskaandras.hu

Facebook: http://www.facebook.com/andrispetruska

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCZYBp­10Tdv­yk0Qja1yfEw

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése