2016. július 14., csütörtök

Képtalálat a következőre: „star trek beyond”

A Gene Roddenberry által kreált és J.J. Abrams által 2009-ben újraindított, világszerte rendkívül népszerű Star Trek- sorozat várva várt új része Justin Lin (Halálos iramban-sorozat) rendezésében tárja elénk az
Enterprise űrhajó és rettenthetetlen legénysége újabb nagyszabású útját.
A Mindenen túl kalandja során ez Enterprise az űr eddig feltérképezetlen zugaiba merészkedik, ahol egy új, titokzatos ellenséggel találkoznak, és ez az új kihívás komoly próbára teszi az űrhajó legénységét és mindazt, amit a Föderáció képvisel.
Képtalálat a következőre: „star trek beyond”

Az Enterprise új kapitánya

„A Star Trekkel kapcsolatos munka életem leglenyűgözőbb élménye volt – mondja J.J. Abrams, aki új életet lehelt a közkedvelt sci-fi franchise-ba, amely idén ünnepli ötvenedik születésnapját. – Annak idején Gene Roddenberry alkotta meg ezt a hihetetlen világot, amelybe nagy örömmel térünk vissza újra meg újra.”

Képtalálat a következőre: „jj abrams”
Abrams (képünkön) két filmet rendezett az új sorozatból, a Star Treket (2009) és a Sötétségben – Star Treket (Star Trek Into Darkness – 2012), majd Justin Lin rendezőnek, a Halálos iramban-sorozat kipróbált alkotójának ajánlották fel a rendezői széket. „Justin már többször bebizonyította, hogy elképesztően jó mesélő – magyarázza Abrams –, de leginkább az győzött meg vele kapcsolatban, hogy nagy Star Trek-rajongó. Tudtam, hogy remekül elboldogul majd az akciójelenetekkel, de igazán akkor lettem lelkes, amikor hallottam, hogy úgy beszél a karakterekről, mintha a személyes jó barátai lennének. Tökéletes választás volt.” Lin a nyolcvanas években nőtt fel, és a Star Trek klasszikus epizódjainak újrasugárzását együtt nézte a család. „Az eredeti Star Trek különleges szerepet töltött be az életünkben, mert nagyjából csak akkor volt együtt az egész család, amikor a sorozatot néztük a nappaliban. Az Enterprise legénysége olyanná vált számunkra, mintha a család kiterjesztése lett volna.”

Képtalálat a következőre: „star trek beyond”
Abramshoz hasonlóan Linnek is volt tévés tapasztalata, mielőtt mozifilmekre váltott volna. „A Star Trek különlegessége, hogy átlépett egyik médiumból a másikba –magyarázza a rendező. – Mivel én is dolgoztam tévében, fel tudtam mérni, mekkora feladattal birkózott meg J.J., amikor újraindította a franchise-t, és a tévés
epizodikus műfajból áthozta a nagy, nyári szuperprodukciók világába. Sokat beszélgettünk arról, hogyan adagoljuk a nyári moziktól elvárt akcióorgiát, miközben megőrizzük a klasszikus sorozat értékeit és apró finomságait.”
Képtalálat a következőre: „star trek beyond”
„Az első film arról szólt, hogy megalakul a csapat, amely majd családdá fog válni; a második pedig arról, hogyan forrnak eggyé az új fenyegetés hatására – mondja Abrams. – De mindkét történet végső soron a Földhöz kötődött – hőseink a Mindenen túlban indulnak először ötéves küldetésre. Az Enterprise legénysége most olyan kalandra vállalkozik, amilyet jól ismerünk a klasszikus sorozatból, mert a galaxis távoli zugaiba
merészkednek.” emelhetnénk át a mi történetünkbe. Nagyjából így állt össze a forgatókönyv első változata.”
A cselekmény egyik nagy fordulópontja, amikor megsemmisül az Enterprise űrhajó, és a legénység ott ragad egy ismeretlen bolygón.
Képtalálat a következőre: „jj abrams star trek”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése