2016. július 11., hétfő

Képzeletbeli világba repíti klipje nézőit a júliusi VIVA PUSH

Képtalálat a következőre: „viva push logó”

A Soulwave a zenecsatorna legújabb felfedezettje



A VIVA minden hónapban kiválaszt egy-egy feltörekvő előadót vagy formációt, akiknek a karrierjét kiemelt megjelenésekkel és interjúkkal támogatja. A VIVA PUSH elismerést júliusban

Képtalálat a következőre: „Soulwave”
a 2007-ben alakult Soulwave (képünkön) kapta meg, akik Mindent elhittem című klipjükkel egy képzeletbeli
világba repítik a nézőket. A csapat frontembere, Fodor Máté a videó születéséről, a dal mondanivalójáról és a legemlékezetesebb koncertjeikről is mesélt.

„Lélekemelő monumentalitás, nagyívű refrének, metaforikus dalszövegek, mindezt a modern akusztikus popzene köntösébe bújtatva” – olvasható a Soulwave Facebook-névjegyében, amelyből az is kiderül: a csapatot 2007-ben alapította Fodor Máté énekes-dalszerző és Huszár Ádám gitáros. A formáció azóta is szinte folyamatosan zenél, és Mindent elhittem című slágerükkel kivívták a VIVA PUSH elismerést is. „Nagy büszkeség ez nekünk, hiszen korábban olyan előadók kaptak kiemelt figyelmet a csatornán, mint például a Wellhello vagy Majka és Pápai Joci. Jó érzés ilyen neves társaságba bekerülni” – kezdte Fodor Máté, aki reméli, hogy a zenetévének köszönhetően még szélesebb közönséghez tudják eljuttatni a zenéjüket.

Képtalálat a következőre: „Soulwave”
A 2010-ben megjelent, rock and roll és blues alapokon nyugvó „One Night Stand” LP és a garage rock valamint soul stílusjegyeit viselő, 2013-as „1975” EP után 2015-ben látott napvilágot a Soulwave első magyar nyelvű maxija Szélcsend címmel. A sikert követően újra stúdióba vonult a csapat és megszületett az új album előhírnökének tekinthető, a VIVA hazai ranglistáján 7. helyen nyitó Mindent Elhittem, amelynek a szövegét Fodor Máté jegyzi.

Képtalálat a következőre: „Soulwave-Fodor Máté”
„A dal vegyes érzelmeket közvetít. Lényegében arról a helyzetről szól, amikor az ember már kilépne a kapcsolatból, de azért vannak még olyan kötődések, érzések, amik visszatartják. Egy klasszikus se veled, se nélküled állapot belső vívódását mutatja meg” – árulta el az énekes, aki a klipforgatásról is mesélt. „Miki357 rendezte és egy solymári bánya területen forgattuk. Nagyon élveztük, mert volt a helynek egy Holdbéli kietlen hangulata, és a piros dobozokkal együtt olyan lett a klip, mintha egy képzeletbeli világban jártunk volna” – folytatta (képünkön) az előadó, aki pályafutásuk egyik legemlékezetesebb koncertjének tartja a németországi bulijukat, de szívesen emlékszik arra az időszakra is, amikor többször is Halott Pénz előzenekaraként léptek fel.

Képtalálat a következőre: „Soulwave logó”
A nyár további részében a Soulwave kisebb fesztiválokon és koncerteken lesz megtalálható, emellett pedig új dalon és klipen is dolgoznak. Az újabb sikerekhez pedig hasznos segítséget nyújt a VIVA PUSH, ami legutóbb olyan előadóknak biztosított kiemelt megjelenései lehetőséget, mint OliverFromEarth, a BSW, Koszi Janka és Antal Timi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése