2017. november 21., kedd

Csárdáskirálynő, Top Gun és Vad Magyarország - A vizek birodalma a közmédia hétvégi műsorán

                                   Képtalálat a következőre: „mtva logó”

A Duna Televízió szombat délután klasszikus operettfilmmel készül: a Csárdáskirálynő NSZK-magyar koprodukciót 15.10-től láthatják a közmédia nézői. Délután öt órától érkezik a Gasztroangyal, most szombaton Eszék ízvilágával készül elvarázsolni nézőit Borbás Marcsi. Este hét órától a Top Gun szupermozit élvezhetik Tom Cruise és Kelly McGillis főszereplésével a Duna kínálatában.

                                   Képtalálat a következőre: „top gun”

A Duna World szombat délelőtt fél tizenkettőkor olasz-magyar történelmi filmmel készül: a Julianus barát első részét 11.30-tól láthatják a nézőink. 13.20-tól a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar éremművész, szobrászművész, érdemes művészről láthatnak a Kőbárka - Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész stációi címmel művészeti műsort a csatorna nézői.

Ezt követi a Békéssámson hősei című magyar dokumentumfilm. 1952-ben a magyar embereknek már egy önálló gondolatért is iszonyatos árat kellett fizetniük, egy ilyen veszedelmes légkörben pár fiatal egészen merész eszközökhöz nyúlt, hogy kiálljon a szabadságért és a közösségért. Az ő történetüket ismerhetik meg 14.50-től a Duna World kínálatában.
                                 Képtalálat a következőre: „duna world logó”
Az M2 gyerekcsatorna reggel hattól A kiscsacsi kalandjai, magyar bábfilmsorozattal várja fiatal közönségét. A reggeli mellé ajánljuk továbbá az M5 műsorán az Ismerd meg játékos vetélkedőt, illetve nem maradhat hétvége Hétvégi belépő nélkül az M5 csatornán. Ha szombat, akkor Solti Nemzetközi Karmesterverseny. A megmérettetés az elődöntőkhöz érkezett, a kulturális adó műsorán 20.45-től követheti a versenyzők szereplését.
                                    Képtalálat a következőre: „m2 petőfi tv”
Az M2 Petőfi TV szombat esti kínálatában koncerteket talál az érdeklődő: 22.45-től a Compact Disco zenél a Müpából, majd őket követi a Jagwar Ma az Akvárium Stage Pass színpadán.

Vasárnap is klasszikussal készül a Duna csatorna.15.35-től Egy szoknya, egy nadrág c. magyar vígjátékot láthatják Turay Ida, Csikós Rózsi, Mihályi Ernő és Latabár Kálmán főszereplésével. A Duna World műsorában magyar szenteket találunk vasárnap délután. a Magyar szentek és boldogok – Szent királylányok című ismeretterjesztő filmet láthatják. A magyar női szentek egyedülálló sajátossága, hogy egy középkori és egy XX. századi kivételt leszámítva mind királyi vérből valók, ezzel kiemelkedve más országok női szentjeinek közösségéből.
                                                            Képtalálat a következőre: „Egy szoknya, egy nadrág régi”

Az M5 csatorna vasárnap délután természetfilmekkel készül, elsőként délután öttől az Attenborough - 60 év a vadonban, Törékeny bolygónk című angol sorozatot, majd este hat órától az M5 Televízió bemutatja a Vad Magyarország - A vizek birodalma című német-magyar alkotást. Október ötödikén a közmédia kamerái rögzítették a Szabó Magda: Az ajtó regényének színházi adaptációját a Csokonai Színház jóvoltából. A különleges alkalommal játszott előadást vasárnap este az írónő halálának 10. évfordulóján 20.10-től láthatják a közmédia nézői az M5 csatornán.
                                                 Képtalálat a következőre: „A fehér pokol”
Az M2 Petőfi TV vasárnap esti filmklubjában ezen a héten Joe Carnahan rendezését láthatják nézőink. A fehér pokol című film a vadonnal való küzdelmet mutatja be Liam Neeson főszereplésével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése