2017. július 27., csütörtök

Universal Pictures hírek


                                            Nagy siker  Coppola új filmje

Átlépte a 10 millió dolláros álomhatárt Sofia Coppola (képünkön) új filmje, a Csábítás. Ez azért jelentős eredmény, mert a művészfilm besorolású gótikus thriller csak 331 vásznon fut Észak-Amerikában. A Transformers kategóriájú szuperprodukciókat például több mint négyezer vásznon indítják útjukra, így tudnak napok alatt 100 millió dolláros bevételt generálni. A Csábításnak kedvező a szakmai fogadtatása, a Rottentomatoes kritikai portálon 78 százalékon áll.
A Clint Eastwooddal 1971-ben már vászonra vitt történet főhőse egy északi katona (Colin Farrell), aki a polgárháború idején egy bentlakásos leányiskolában lábadozik, és a hölgyek érdeklődésének középpontjába kerül. A kritikusok egyöntetűen kiemelik a három női főszereplő – Nicole Kidman, Elle Fanning és Kirsten Dunst – lenyűgöző alakítását.
Ugyanakkor támadások is érték a filmet, miszerint Coppola kihagyta az eredeti regényben szereplő feketéket, holott a polgárháború részben a rabszolgaság elleni küzdelemről szólt. A rendező azt a magyarázatot adta, hogy a történet női szempontjaira koncentrált, ezért csak felszínesen tudta volna érinteni a rabszolgaság témáját, ezt pedig méltatlannak találta a kérdés nagy jelentősége miatt.
(The Beguiled – hazai bemutató: 2017. szeptember 7.)  



                                Fesztiválfilm lesz Jennifer Lawrence új mozija
 
A Paramount stúdió váratlanul egy hónappal előrébb hozta szeptember közepére Jennifer Lawrence új thrillerének, azanyám!-nak a bemutatóját. A döntést nem indokolták, de nyilvánvaló, hogy a produkciót fesztiválszenzációnak szánják: Torontóban debütál (a szemle szeptember 7-én kezdődik), majd a Velencei Filmfesztiválon is helyet kapott. Azanyám! rendezője az Oscar-jelölt Darren Aronofsky (Fekete hattyú, Noé), Lawrence mellett Javier Bardem, Domhnall Gleeson és Ed Harris a főszereprők. A történet egy házaspárról szól, akiknek békés életét hívatlan látogatók zavarják meg.
(mother! – hazai bemutató: 2017. október 19.) 



                                                         Nagyot kaszált a Universal

 
Július közepére elérte a 4 milliárd dolláros összbevételt a Universal stúdió, ez 105 éves történetének második ekkora sikere. Az eredmény jórészt két nagy dobásnak köszönhető: a Halálos iramban 8 1,2 milliárd dollárt termelt (Kínában ez a film lett minden idők legnézettebb mozija), és a Gru 3 is hozza a formáját, jelenleg 732 millió dollárnál tart. A Tom Cruise nevével fémjelzett A múmia 400 millió felé menetel, az Énekelj! 632 millió felett zárt, A sötét ötvenárnyalata 382 millió felett teljesített. Szót érdemel két mikroköltségvetésű, de ehhez képest tetemes bevételt hozó produkció is: a Tűnj el! (252 millió) és a Széttörve (278 millió).
A múmia sikere után folytatódik a Universal szörnyfilm-sorozata, a Dark Universe, a következő darab a Frankestein menyasszonya lesz Javier Bardemmel és valószínűleg Angelina Jolie-val a főszerepben. A következő Valentin napon mutatkozik be A szabadság ötven árnyalata, lezárva a trilógiát, miközben lehetséges, hogy készül egy negyedik rész is. 2019 tavaszán érkezik a Halálos iramban 9, és ugyanezen év nyarán kerül mozikba a tavalyi nagy siker folytatása, A kis kedvencek titkos élete 2
(Fifty Shades Freed – hazai bemutató: 2018. február 8.)
(Fast & Furious 9 – hazai bemutató: 2019 április)
(The Secret Life of Pets 2 – hazai bemutató: 2019. július) 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése