2017. augusztus 24., csütörtök

A Viszkis


November 23-tól kerül mozikba az elmúlt évtized egyik legjobban várt története: a viszkis rablóról szóló akciófilm. A Viszkis megtörtént eseményekből indul ki, de fikciós elemekkel vegyítve meséli el
Ambrus Attila vakmerő felemelkedését és gyors bukását. 

A Hollywoodból e projekt kedvéért hazatérő 


Antal Nimród (képünkön)Antal Nimrod_ foto_szabo adrienn (1).JPG r
rendezőt már a Kontroll bemutatója óta foglalkoztatta a téma:
szórakoztató, látványos formában rendezett meg egy ízig-vérig magyar sztorit, amely nemcsak a 90-es évek Robin Hoodjáról, hanem egy egész korszakról is szól.
 AViszkis_ werkfoto_ szabo adrienn (63).JPG
A film forgatása 2016. nyarán és őszén zajlott, a stáb nagyon sok helyszínen dolgozott. A Romániában felnőtt címszereplő gyermekkorának eseményeit többek közt Vácott rögzítették, ahol a helyi börtönt alakították át hetvenes évekbeli román javítóintézetté. Zsámbokon, illetve Rakacaszend községben idézték fel a határon túli falvakra jellemző egykori állapotokat, míg az anyaországba átszökő Ambrus Attila hokis pályafutásának állomásait a székesfehérvári jégcsarnokban rögzítették. A bankrablásokat Budapesten és Nagykátán, a viszkis rabló vallatását, börtönéletének epizódjait pedig stúdióban vették fel.
AViszkis_ werkfoto_ szabo adrienn (73).JPG
 
A filmbeli látványos akciókat többek közt a fővárosi Boráros téren, és annak aluljárójában, Csepelen, valamint a sok törést-zúzást igénylő autós hajszákat a Keleti pályaudvar mellett forgatták; ezekhez  a felvételekhez drónokat is bevetett a stáb. A kilencvenes években játszódó filmben több száz korabeli járművet használtak, közülük tizenkettőt a felismerhetetlenségig össze is törtek a kamerák előtt. Antal Nimród ugyanis mindenképpen el akarta kerülni, hogy számítógépes effektusok határozzák meg A Viszkis látványvilágát, mellyel célja, hogy zsigeri, valóságos élményt nyújtson a nézőnek.
AViszkis_jelenetfoto (12).JPG 
A Viszkis főszereplője az első filmes Szalay Bence (képünkön,középen), mellette a szerelmét az Aglajában feltűnt Móga Piroska játssza, míg a bankrablót kihallgató nyomozót, a legutóbb a Kincsemben is közreműködő Schneider Zoltán alakítja.
A film utómunkálatai jelenleg is folynak, a bemutatóra november 23-án kerül sor.
 
 

https://www.youtube.com/watch?v=fcBtWcSDyrw

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése