2017. augusztus 13., vasárnap

UIP HÍREK

Családot alapít a sztárpár

Két éve a Fény az óceán felett című film forgatásán találkozott Alicia Vikander és Michael Fassbender (képünkön), és a szakmai kapcsolatból hamarosan szerelem lett. A filmben olyan párt játszottak, akik nagyon szeretnének gyereket, de nemigen akar összejönni. Remélhetőleg az élet ezúttal nem utánozza a művészetet, mert az Oscar-díjas svéd színésznő (A dán lány) gyereket szeretne Fassbendertől, bár azt pontosan nem tudja még, mikor. „Mindig is akartam gyereket, és biztos vagyok benne, hogy egyszer anya leszek – mondja az Elle magazin szeptemberi számában megjelenő interjújában. – Ez lesz életem legnagyszerűbb élménye, amivel teljesen új fejezet következik majd.” Ez a megszólalás igen ritkának mondható a színésznő esetében, aki nem szeret a magánéletéről beszélni. Az ír-német származású Fassbender még ennél is szűkszavúbb, rendszerint elnéző mosollyal nyugtázza, ha nem szakmai kérdést tesznek fel neki, és meg sem mukkan.

Fassbendert legközelebb álomszerepben láthatjuk: lecsúszott, alkoholista nyomozót alakít a Hóember című thrillerben. Egy sorozatgyilkos után nyomoz, és fáradságos munkája közben rendszerint olyan helyzetekbe kerül, amikor nagyon megverik. A színész azt nyilatkozta, borzasztóan élvezte, hogy igazi lúzert alakíthat, aki azért végül össze tudja kapni magát. A film Jo Nesbo világhírű skandináv krimijéből készült.
(The Snowman – hazai bemutató: 2017. október 12.) 

Utolérte a kristályok bosszúja az Oscar-díjas színésznőt

Új házat vett Los Angelesben Jennifer Lawrence, ami tele volt gyógyító kristályokkal, mert az előző tulajdonos hitt a misztikus erejükben. A színésznő viszont racionális alkat, ezért összeszedette a kristályokat és eladatta őket. Hiába mondták neki, hogy a kristályokat annak a szakembernek kellene eltávolítania, aki a megfelelő helyekre rajta őket,Jennifer minél hamarabb meg akart tőlük szabadulni. Így is lett, és pár nappal később csőtörés miatt elázott az egész ház, amit a misztika hívei a mágikus kristályokkal szemben tanúsított tiszteletlen bánásmódnak tulajdonítanak.
Jennifer ettől teljesen kiborult, mert intenzív időszakon van túl: nemrég fejezte be az anyám! című pszichothriller forgatását. A színésznő a forgatáson összejött a rendezővel, Darren Aronofskyval, ez azonban nemhogy segítette volna a közös munkát, inkább megnehezítette. Néhány jelenet olyan intenzív volt, hogy Jennifer légszomjjal küszködött, ezért oxigénkúrára szorult, az egyik felvételnél pedig kiugrott az egyik bordája. A precíz Aronofsky ekkor nem szünetet rendelt el, hanem újravette az elrontott jelenetet, ki ne csússzanak az ütemtervből. Azért végül méltányolták, hogyJennifer nehezen bírja a megpróbáltatásokat: Kardashian-sátrat építettek számára. Ez azt jelenti, hogy az egyik szobában felhúztak egy sátrat, ahol Jennifer kedvenc realityje, a Kardashian család viselt dolgait bemutató műsor futott végtelenítve. „Rágóztam, és néztem a sorozatot – mondta a színésznő legújabb interjújában. – Ez volt az én menedékem, fel tudtam töltődni. Darren ettől egészen ki volt akadva.”
Az anyám! egy házaspárról szól, akikhez váratlan látogatók érkeznek, és rémisztő események sora veszi kezdetét.
(mother! – hazai bemutató: 2017. október 19.) 

A dinók miatt válik a Jurassic World sztárja?

Sokan nem lepődtek meg, amikor Chris Pratt és Anna Faris bejelentették, hogy 8 év együttélés után válnak. A legtöbben úgy vélekednek, hogy a párt utolérte a hollywoodi átok: egyikük hirtelen nagy sztár lett, amit a másik nem tudott feldolgozni. A kapcsolat fordított felállásban kezdődött. Amikor 2009-ben megismerkedtek, a most negyven éves Anna Faris ismert színésznő volt, míg Prattet minden második meghallgatásról elküldték, és csak kisebb szerepeket kapott. Aztán az utóbbi pár évben nagyot fordult a kocka. A Jurassic World egy csapásra szupersztárrá tette Christ, és A galaxis őrzői főszerepe pedig már csak hab volt a tortán. Ráadásul mind a két film franchise, vagyis a sikerszéria folytatódik, miközben a szexista Hollywoodban már túlkorosnak számító Anna nem sok jóra számíthat.
Állítólag az is gondot okozott, hogy Anna szeretett volna még gyereket – van egy négyéves kisfiuk, Jack –, Chrisviszont a karrierjére akar koncentrálni, mondván, addig kell ütni a vasat, amíg meleg. A színészt hírbe hozták Jennifer Lawrence-szel is, akivel együtt játszott az Utazókban, de ez valószínűleg csak a szokásos olcsó bulvárpletyka a gonosz harmadikról, aki a házastársak közé áll.
Chris Prattet jövő nyáron láthatjuk viszont a Jurassic World: Bukott birodalom című folytatásban.
(Jurassic World: Fallen Kingdom – hazai bemutató: 2018. június) 

Vin Diesel beszáll a tévébizniszbe is

Elkészíti a Miami Vice című klasszikus tévésorozat modern változatát Vin Diesel. 
Egyelőre annyit tudni, hogy a projekt mögött Diesel cége, a One Race Television és a Chris Morgan Productions áll. (Morgan a Halálos iramban-sorozat egyik motorja, a nyolc filmből hatnak ő írta a forgatókönyvét, továbbá producerként vagy executive producerként is közreműködött az egyes részek elkészítésében.) Azt még nem tudni, hogy Diesel vagy a Halálos iramban sorozat más szereplői felbukkannak-e a filmben. Az alkotók kiléte alapján azonban sejthető, hogy az új Miami Vice nagyjából a kis képernyőre adaptált Halálos iramban lesz, száguldó szuperkocsikkal és képernyőrepesztő robbanásokkal. 
Közben folyik a Halálos iramban 9 előkészítése, amellyel kapcsolatban az alkotók azt ígérik, hogy tovább emelik a tétet, vagyis a terepjárókat jégmezőn üldöző tengeralattjáró kismiska lesz az új akciókhoz képest.
(Fast & Furious 9 – hazai bemutató: 2019. április) 

Már forgatják a Johnny English 3-at

Az anti-James Bond újra akcióban! A brit Working Title producercég bejelentette, hogy megkezdődött a Johnny English 3 című akcióvígjáték forgatása, természetesen Rowan Atkinsonnal (Mr. Bean) a főszerepben. A történetről csak annyit tudni, hogy Johnny English ismét megmenti a világot, de hát ennél kevesebbet nem is várunk tőle. A két előző produkció jellemzője, hogy szerény költségvetés mellett jelentős hasznot hoztak (mindkét film 160 millió dollár körüli összbevételt ért el), és nagy sztárok bukkantak fel Atkinson mellett meglepetés-szerepekben: többek között Natalie Imbruglia, John Malkovich, Gillian Anderson és Rosamund Pike.
Érdekesség, hogy Johnny English pont a hazájában, Nagy-Britanniában a legkevésbé népszerű, mintha a britek nehezményeznék, hogy kifiguráznak egy nemzeti szimbólumot.
(Johnny English 3 – várható hazai bemutató: 2018. szeptember)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése