2016. január 24., vasárnap

Filmes hírek az UIP-től

Egyiptomban be merték mutatni A dán lányt

Képtalálat a következőre: „A dán lány plakát”Különutas politikát folytat Egyiptom, legalábbis ami A dán lány című, 4 Oscarra jelölt filmet illeti. Az arab országban ugyanis bemutatták a produkciót a multiplexek, miközben Katarban visszavonták a mozikból, öt másik iszlám országban pedig (Egyesült Arab Emirátusok, Jordánia, Oman, Bahrein, Kuvait) a szigorú vallási cenzúra eleve betiltotta a vetítését. A dán lány ugyanis egy férfiből nővé operált festőművész történetét meséli el, ami szentségtörésnek számít az ortodox iszlám hívők számára.
Oscarra jelölték A dán lány két főszereplőjét, Alicia Vikandert és Eddie Redmayne-t, továbbá a látvány- és jelmeztervezőket. A film eddig 18 díjat kapott, és többek között 3 Arany Glóbuszra jelölték.
(The Danish Girl - hazai bemutató: 2016. január 28.)



Már Clooney-t is hamisítják, per lesz belőle

Képtalálat a következőre: „George Clooney Nespresso”
A Nestlé perre készül egy izraeli cég ellen, amely egy George Clooney-hasonmást szerepeltet a kávéreklámjában. A Nestlé-családba tartozó Nespresso évek óta Clooney-val népszerűsíti a termékét, most pedig az izraeli Espresso Club egy hozzá megszólalásig hasonló ezüstös halántékú férfiúval reklámozza a saját kávéját. Igyekeznek poénosra venni a dolgot, mert a szpotban megjelenik egy felirat, miszerint „ez nem George Clooney”, a Nespresso Israel azonban nem találja viccesnek a dolgot, mert bíróság elé viszik az ügyet. Az Espresso Club közleményt adott ki, miszerint nyilvánvaló paródiáról van szó, és az volt a céljuk, hogy olyan fogyasztókat célozzanak meg, akik „informális kávééléményre” vágynak, a Nestlét azonban ez a magyarázat nem hatja meg.
Képtalálat a következőre: „Ave Cezer plakát hungarian”
George Clooney-t hamarosan láthatjuk az év egyik leginkább várt filmjlben, az Ave, Cézár-ban, amelyben a Coen fivérek az ötvenes évek Hollywoodja elé tartanak görbe tükröt.
Az ál-Clooney itt tekinthető meg a reklámban, amíg a Nestlé el nem éri, hogy a YouTube leszedje:
(Hail, Caesar! – hazai bemutató: 2016. február 25.)
 


Akcióhősnőt faragtak a svédek üdvöskéjéből
Képtalálat a következőre: „Alicia Vikander:”
Remek évet zárt tavaly Alicia Vikander: a fiatal svéd színésznő négy filmben szerepelt, A dán lányért Oscarra jelölték, és két Arany Glóbusz-jelölést is kapott: A dán lányért és az Ex Machina című sci-fiben nyújtott alakításáért. Az igazán nagy áttörés azonban idén következik be Vikander számára, mert az ötödik Bourne-film a legnagyobb szuperprodukció, amelyben eddig szerepelt. Természetesen a Matt Damon által alakított Jason Bourne barátnőjét fogja alakítani, de korántsem naiva szerepben. „Igazi akcióhősnőt alakítok, aki nem konvencionális módon harcol a rosszak ellen – árulta el a színésznő egy tévéműsorban. – A nézők meg fognak lepődni, mert azt hiszem, ilyen karakter még nem bukkant fel a vásznon. Igazán hálás vagyok a produkciónak, mert amellett, hogy sokat forgattunk Los Angelesben és Washingtonban, több európai fővárosban is megfordultunk, és voltak olyan jelenetek, ahol 1600 statisztával dolgoztunk.”
A stáb jelenleg is forgat, Vikander és Matt Damon pedig hamarosan hivatalosan is találkozik az Oscar-gálán, hiszen mindketten a jelöltek között vannak.
(Untitled Matt Damon/Bourne Sequel – hazai bemutató: 2016. július)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése