2016. január 11., hétfő

Tegnap született Macskássy Izolda


Macskássy Izolda a kortárs magyar képzőművészet ikonikus alakja. Szándékosan nem festőművészetet írunk, hiszen alkotásai selyemmel készülnek.De olyanok mint a festmények.Szépek és egybeolvadnak a valósággal. Olyan valóságosak,mint maga a művész. Sok ölelést és sok boldogságot kívánunk!




Képtalálat a következőre: „macskássy izolda”


Macskássy Izolda 1945-ben született Marosvásárhelyen. Művészeti tanulmányait Kolozsváron a Képzőművészeti Főiskolán kezdi, majd nemzetközi ösztöndíjat kap és Ausztriában fejezi be. 1971-ben Magyarországra települ, azóta a magyar képzőművészeti élet meghatározó személyisége. Számos nagysikerű kiállításon mutatkozik be itthon, Erdélyben és Európa országaiban.Alkotói életútját hazai- és nemzetközi művészeti díjak sora fémjelzi. Munkáira a derű, az élet- és emberi kapcsolatok lírai szépségének ábrázolása a jellemző. 
Képtalálat a következőre: „macskássy izolda”
Selyemre készült műalkotásai rangos magyar- és nemzetközi magán és közgyűjtemény megbecsült tételei.Selyemre festett alkotásai és selyem kollázs képei mind Magyarországon, mind külföldön népszerűek. Gyakori hazai kiállításai mellett a világ majd minden kontinensére meghívták alkotásaival. Rendszeresen kiállít Ausztriában, Németországban pedig állandó tárlata van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése