2015. október 18., vasárnap

Újabb fergeteges vígjáték a Belvárosi Színházban



Aranytó - Gálffi László rendezése 

Képtalálat a következőre: „aranytó”

48 palacsintából, fánkból is sok, nem hogy együtt élni valakivel. Már pedig az Aranytó kedves párja immáron ennyi ideje élnek együtt.Boldogan, elviselve egymás rigolyáit. Hát ez az igazi kapcsolat.





Képtalálat a következőre: „aranytó”
(A két főszerplő, Vári Éva és Benedek Miklós)

A darab története szerint az Aranytóra megérkezik Norman Thayer nyugalmazott egyetemi tanár és felesége, Ethel, akik fiatal koruk óta minden nyarat itt töltöttek. Morognak, ugratják, de pont ugyanúgy szeretik egymást, mint a kezdet kezdetén - vagyis kezdődik a szokott, boldog nyaralás .a hetven fölötti egyetemi professzornak nem volt felhőtlen a kapcsolata a lányával, aki már negyven éves. A lány találkozott egy férfival, akinek van egy kiskamasz gyereke, akit elhoznak együtt az Aranytóhoz, az idős pár nyaralójába. Hirtelen nagyszülőkké válnak. "Nincs tapasztalatuk, ráadásul nem is egy újszülöttet, hanem rögtön egy kiskamaszt kapnak ajándékba. Korábban nem tudták, milyen ragaszkodni egy gyerekhez, törődni valakivel, átadni neki a tudásukat" - mondta az egyik főszereplő színész, Benedek Miklós, hozzátéve, hogy a gyerek új lendületet ad a férfi számára, az idős házaspár elkezd újra élni.Eleinte kezdeti ellenségeskedés alakul ki Norman és Billy között, de később szoros barátság veszi kezdetét. A visszatérő lányuk, Chelsea megdöbbenve látja, hogy Billy olyan meghitt kapcsolatba került a szüleivel, amire ő egész életében csak vágyott.


Képtalálat a következőre: „aranytó”
(filmjelenet:  Henry Fonda és Katherine Hepburn)

Ernest Thompson darabját, az Aranytó-t Magyarországon Tolnay Klári és Mensáros László szereplésével mutatták be 1990-ben. Az Aranytóból Henry Fonda és Katherine Hepburn főszereplésével, Mark Rydell rendezésében készült 1981-es filmnek is nagy sikere volt. A két főszereplő mellett a szerző is Oscart-díjat kapott a forgatókönyvre, amelyet saját maga írt át színdarabjából.

A vígjátékot több, mint harminc nyelvre fordították le, negyvennél is több országban játszották.
 Ősztől a Belvárosi Színházban láthatja a fővárosi közönség.
Legközelebbi dátumok:

2015. november 5. 19:00

 2015. november 20. 19:00

 2015. november 23. 19:00


Képtalálat a következőre: „aranytó”

Benedek Miklóssal egy részletes interjút alant olvashatnak:

http://librarius.hu/2015/07/24/benedek-miklos-az-aranyto-nem-egy-gatyaletolos-vigjatek/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése