2015. október 4., vasárnap

Az Alexandra kiadó programjai az Olvasás éjszakáján


Olvasás Éjszakája

Szeretetettel hívjuk és várjuk Önöket az Olvasás Éjszakájára,  az Olvasva ez más világ című irodalmi és könyves fesztiválra2015. október 10-én, szombaton. 


Az Olvasás Éjszakáját 2013-ban rendezték meg először a magyar könyvkiadókat és könyvterjesztőket összefogó Supka Géza Alapítvány kezdeményezésére, melyhez a kezdetektől fogva csatlakozott kiadócsoportunk is. Az Olvasás Éjszakája nem csak az olvasásról szól, hanem közösségi élmény is, s minden korosztály számára tartogat érdekes és izgalmas programokat.


Az Alexandra Kiadócsoport immár harmadik alkalommal vesz részt ezen az olvasásnépszerűsítő rendezvényen, ahol irodalmi vetélkedőkkel és nyereményjátékokkal, valamint interaktív programokkal várjuk a hozzánk betérőket.

Idén először két vidéki helyszínen – Szegeden és Debrecenben – is készülünk programokkal, a fővárosi mellett.
Budapesten a Nyugati téri Alexandra Könyvesházban várjuk a könyvbarátokat
gazdag program- és könyvkínálattal, 20%-os vásárlási kedvezménnyel és meghosszabbított nyitvatartással.


Nyugati téri Alexandra Könyvesházban gyerekprogramokkal indul az Olvasás Éjszakája:   
Mikola Péter zenés játszótárs és Bíró Eszter Fogongram-díjas énekesnő mesél és zenél majd a gyerekeknek. 
Képtalálat a következőre: „bíró eszter”
(Bíró Eszter)

A színpad ezután a szülőké lesz: Réz Anna a szülővé válásról és a kríziseken átsegítő praktikákról kérdezi Jónás Annát és Nagy Annát. Jónás Anna könyve, a Kicsivel – könnyebben júniusban jelent meg, Nagy Anna egyedülálló szülőknek szóló kézikönyve pedig novemberre várható. 

Gerhes Gábor, az Európa Könyvkiadó művészeti vezetője szenvedélyesen gyűjti a minket körülvevő feliratokat, képeket, melyekről mesélni fog most.  

Lecsó című irodalmi vetélkedő a tavalyi Olvasás Éjszakájának köszönheti létrejöttét, s havonta egyszer az Alexandra Pódiumon játszhat a közönség. 
Ezúttal Kiss Judit Ágnes, Nádasdy Ádám és Barna Imre feladványait fejthetik meg a nézők. 
Tiboru, a népszerű Konteó-könyvek szerzője olyan írókról tart előadást, akik hírszerzőként is dolgoztak. 

Képtalálat a következőre: „vámos miklós”
(Vámos Miklós és egy gitár)

Vámos Miklós Karácsony James-szel beszélget Beatles-ről, zenéről és irodalomról, és el is játszanak néhány dalt a Fab Four-ról.

Igazi csajos programmal készül Takács Nóra, aki az est háziasszonya is,Bauer Barbara pedig éjszakai repülésre várja az olvasókat. 


Az Alexandra Pódiumon korábban rögzített beszélgetések legjobb részleteit is megtekinthetik a látogatók, 
s a Partvonal Kiadó Kreatív Kikötő programján a felnőtteket hívjuk színezésre.



A jótékonyság mindhárom helyszínen fontos: könyveket gyűjtünk az Olvasás Éjszakáján a beteg gyerekeknek, és meséket küldünk a mesedoktorok segítségével a weben.
A K&H Gyógyvarázs programban megvalósuló program lényege: A Nyugati téren alakítjuk ki azt a kuckót, ahova bárki letelepedhet, hogy mesét olvasson a beteg gyerekeknek. 
Ezt videóra rögzítjük, és eljuttatjuk országszerte 30 kórház gyermekosztályára. Természetesen a mesélők táborához csatlakoznak fellépő művészeink is.

A részletes program  az www.alexandra.hu oldalon is megtekinthető.
Az idei esemény fő média-támogatója az MTVA.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése