2015. október 8., csütörtök

Támogatja a feldühödött tüntetőket az Oscar-jelölt színésznő

Súlyos incidens zavarta meg A szüfrazsett című film londoni díszbemutatóját. 
Képtalálat a következőre: „suffragette london premiere”

Több mint száz feldühödött tüntető törte át a korlátokat, amire a rendőrség füstköddel válaszolt. 
Képtalálat a következőre: „suffragette london premiere”
A tüntetők a családon belüli erőszak ellen tiltakoztak, és azért pont A szüfrazsett premeirjét választották, mert a film a feminista mozgalom kezdeteiről szól. A produkció egyik főszereplője, a kétszeres Oscar-jelölt Helena Bonham Carter szerint teljesen helyenvaló volt a tüntetők megjelenése. "Szerintem ez csodálatos dolog - mondta a színésznő a Sky Newsnak. - A szüfrazsettek mozgalma is pont erről szólt. Ha úgy érzed, hogy igazságtalanság történik, fel kell emelned a szavad ellene, hogy végre történjen valami változás. A tüntetők viselkedése tökéletes összhangban van a filmünk üzenetével."


A szüfrazsett másik két főszereplője az Oscar-jelölt Carey Mulligan és a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep.(Suffragette - hazai bemutató: 2015. november 26.)

Képtalálat a következőre: „suffragette london premiere”
(Meryl Streep)

A szüfrazsett című film a 20-as évek elején kibontakozó feminista mozgalom krónikája – a nők szavazati jogáért folytatott harcot először békés, majd radikálisabb eszközökkel vívták Angliában Emmeline Pankhurst és követői. A film főhősnője, Maud története egyszerre szívszorító és inspiráló – akár szabadásgát, családját, életét is áldozná az egyenjogúságért.


Képtalálat a következőre: „helena bonham carter”
(Helena Bonham Carter)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése