2015. október 8., csütörtök

Lord of the Dance - Dangerous Games



Két magyar táncos a két főszereplője a legnagyobb táncprodukciónak!
Képtalálat a következőre: „lord of the dance dangerous games”
2015. október 20-24. között hazánkban turnézik a világ legnépszerűbb tánc-showja, a megújult Lord of the Dance - Dangerous Games.
Michael Flatley 2014-ben több hónapig tartó munkával újra koreografálta és rendezte produkcióját. Az új show merészen eltávolodik az eredeti produkciótól: a hihetetlen látványt, a lélegzetelállító, új táncokat korszerű vizuálisés fénytechnikával ötvözte, az új hangzásnak és a látványos kosztümöknek köszönhetően egy vadonatúj produkció jött létre!

Jelenleg három társulat járja a világot a show-val. A hazánkba érkező produkcióban pedig két magyar táncost láthatunk a főszerepekben!Papp Zoltán és Krén András évek óta tagja a társulatnak. Az európai turné során, ugyan váltott szereposztásban, de Andrást, a Lord (a Tánc Ura) és Zoltánta Dark Lord (a Sötét Nagyúr) szerepében láthatja majd a hazai közönség is!
 Képtalálat a következőre: „lord of the dance dangerous games”
„Michael Flatley számunkra egy legenda, akitől mindig lehet újat tanulni. Így volt ez a tavalyi hosszú próbafolyamat során is. Maximális koncentrációt követelt mindenkitől és a maximumot hozta ki mindenkiből. A vadonatúj előadásban megtartottuk a legjellegzetesebb táncokat és új koreográfiával egészítettük ki. Az új részekkel modernebb lett a produkció. Új jelmezek is készültek, még nagyobb LED kijelzők kerültek a háttérbe, amik fantasztikus látványt nyújtanak. A zenét újra hangszerelték és így teljesebb lett a hangzás is.” – mondta el a megújult produkció kapcsán Papp Zoltán, aki a turné során nem csak főszereplő, hanem a táncosok vezetője is.

Képtalálat a következőre: „lord of the dance dangerous games”
Zoltán mesélt arról is, hogy milyen érzés lesz a magyar közönség előtt fellépniük:„András a mostani turnéban kezdett el főszerepben táncolni – eddig a tánckar tagja volt –, így még csak egyszer volt lehetőségünk egymással szemben állni a színpadon. Nagyon furcsa volt, hiszen ő nagyon jó barátom és egyben a barátnőm öccse is. Sok időt töltünk együtt akkor is, amikor éppen nem turnézunk, együtt járunk focizni, gokartozni. Így nehéz a színpadon ellenfélként egymásra néznünk és a karakterben maradnunk. Ezért sokat kellett gyakorolnunk a turné előtt! Nem tudom, hogy milyen érzés lesz majd a hazai közönség előtt, főként Budapesten, mindkettőnk szülővárosában, a családjaink előtt fellépni. Az biztos, hogy nagyon várjuk már a pillanatot, amikor összecsapunk: két magyar a legnagyobb táncprodukcióban, a két legnagyobb főszerepben!”
 Képtalálat a következőre: „lord of the dance dangerous games”
A társulat október elején indult európai turnéjára. A díszleteket, jelmezeket, színpadi- és világítástechnikát két hatalmas kamionnal hozzák. Összesen ötvenen, köztük harmincöt táncossal érkeznek: 2015. október 20-án Veszprémbe, 21-én Debrecenbe, 22-én és 23-án Budapesten a Sportarénába és 24-én Győrbe.
Képtalálat a következőre: „lord of the dance dangerous games”
A lélegzetelállító, új táncokat korszerű vizuális-, és fénytechnikával ötvözte, az új hangzásnak és a látványos kosztümöknek köszönhetően egy vadonatúj produkció jött létre!A karakterek is új, izgalmas személyiségekké fejlődtek. A „varázslatos kalandnak” nevezett show valójában egy, az ír folklór alapjaira épülő utazás az időben, a Jó és a Gonosz klasszikus meséje. A „Kis Lélek” vezeti be a közönséget a történetbe és segít a Tánc Urának megvédeni az embereket a Gonosz ellen. Ám Don Dorcha sokkal erősebb és vadabb lett. Vajon megnyerheti-e a Lord a harcot?
Az előadásban szerepet kapott az egykori Girls Aloud együttes énekesnője Nadine Coyle, aki Erin Istennőt alakítja a show-ban. Tőle hallható többek között a produkció címadó dala is, melyet Gerard Fahy szerzett, ahogyan az új dalok és az előadás újra hangszerelése is az ő nevéhez fűződik.A show egy különleges meglepetést is ígér! A nyitó jelenetben Michael Flatley a kivetítőn egy utazásra hívja a közönséget, melyben bemutatja, hogy honnan is indult ő valaha, és hogyan lett belőle a világ egyik legnagyobb táncosa. Az előadás végén, a híres finálé jelenetben pedig Flatley virtuális mása is megjelenik a modern technika segítségével! Így a színpadtól visszavonult táncost újra és újra láthatja a közönség.
Képtalálat a következőre: „michael flatley”
Michael Flatley profi karrierje az 1980-as években kezdődött. A nemzetközi áttörést a ’94-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott, mára már legendásnak számító 7 perc jelentette, amely a két évvel későbbi Lord of the Dance produkciójában, a sztár megkérdőjelezhetetlen főművében teljesedett ki. Szinte elképesztő az előadás elmúlt 19 évének eredménylajstroma: 10 nap alatt 250 ezer eladott jegy Ausztráliában, 21 egymást követő előadás a londoni Wembley Arénában, több tízmillió eladott cd és dvd, hogy csak néhányat említsünk a megdönthetetlen rekordokat felsorakoztató káprázatos produkcióról. 400 alkalommal a címszerepet is maga Flatley táncolta 1998 júniusáig, aki egyébként több egyéni kategóriában is bekerült a Guinness Book of World Records-ba - mint a Legjobban fizetett táncos, a Legmagasabb összegre biztosított lábak (40.000.000$), vagy a Világ Leggyorsabb lába – (35 „tap”, azaz talajhoz érintés másodpercenként).
A show a bemutatás óta példátlan sikernek örvend, szerény becslések szerint eddig több mint 120 millió néző látta. A 40 táncos átlagéletkora mindössze 22 év. Csak a legjobbak táncolhatnak a világ vezető táncprodukciójában. A fiatal tehetségeket Flatley maga válogatja és tanítja, képzi, míg a pódiumra lépnek.
A Dangerous Games tavaly szeptemberben hatalmas sikerrel, húsz előadással debütált a London Palladium színházban. Az azóta tartó világkörüli turné keretében a produkció ősszel érkezik hazánkba. A produkcióban korára való tekintettel Michael Flatley maga már nem szerepel, ám öröksége és lehengerlő táncosai felejthetetlen élményt ígérnek a magyar közönségnek is!

Jegyek: www.broadway.hu

Képtalálat a következőre: „lord of the dance dangerous games”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése