2016. április 5., kedd

Siker az MVM Koncertek a Zongora sorozaton tegnap

Képtalálat a következőre: „zongopera”


Tegnap este soha nem látott ováció és tapsvihar volt a Zeneakadémián Balázs János ZongOpera c. szólóestjén, ahol a koncert végén meglepetésként Rost Andrea énekelt.


ZongOpera – Soha nem látott siker az MVM Koncertek – A Zongora-sorozaton – Rost Andrea énekelt ráadásként Balázs János koncertjén a közönség óriási meglepetésére
Balázs János ZongOpera elnevezésű koncertjén a zsúfolásig megtelt terem közönségét már maga a hangverseny is elvarázsolta – operaparafrázisokat, improvizációkat hallhatott a közönség Wagner, Verdi, Mozart, Mascagni, Donizetti és Puccini operáiból Liszt Ferenc és Balázs János átirataiban. Az elképesztő virtuozitás megrendítően szép zongorahanggal párosulva már egyébként is hihetetlen hangulatot teremtett a páratlan akusztikájú és szépségű Zeneakadémia Nagytermében. De itt még nem volt vége: a felfokozott hangulatban a koncert után ráadásként Balázs János belekezdett az egyik műsorszám, a Lauretta áriájának ismétlésébe, amikor kintről megszólalt Rost Andrea hangja, és a közönség legnagyobb meglepetésére lassan besétálva a pódiumra, elénekelte az áriát. Ezt még két másik ráadás is követte (a Pillangó kisasszony és a Lammermmori Lucia híres áriái). A közönség felállva, hosszan köszöntötte a két művészt ezen a felejthetetlen esten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése