2016. április 4., hétfő

Stefan Vladar zongoraestje a Zeneakadémián

Képtalálat a következőre: „stefan vladar koncert Zeneakadémia”


„A Zongora”-sorozat egyik legsokoldalúbb művésze Stefan Vladar zongoraművész, kamarazenész,
karmester, számos fesztivál művészeti vezetője, a Bécsi Zeneakadémia tanára.

A bécsi születésű művész 1985-ben megnyerte a Beethoven Nemzetközi Zongoraversenyt a verseny történetének legfiatalabb résztvevőjeként. Azóta a nemzetközi zenei élet állandó szereplője, rendszeresen koncertezik Európában, Amerikában, Kínában és Japánban.

A bécsi Konzerthaus a 2015/2016-os szezonban több koncertből álló zenei portré műsorsorozattal ünnepeli 50. születésnapját. Aki hazájában végigköveti a jeles évadot, megismerheti karmesterként, kamarazenészként és természetesen zongoraművészként. A világhírű művészt a magyarok tapssal köszönthetik, ajándékot ezúttal az ünnepelt ad a hazai közönségnek zongorajátékával.

Képtalálat a következőre: „Zeneakadémia” 2016. április 7. (csütörtök), 19.30 óra – Zeneakadémia Nagyterem

Stefan Vladar zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”

Program: Haydn: f-moll variációk, Hob. XVII:6, Beethoven: f-moll szonáta, op. 57, („Appassionata”)

  ***  Schubert: A-dúr szonáta, D 959

Részletesebb életrajz:

Sorozatunk egyik legsokoldalúbb művésze Stefan Vladar zongoraművész, kamarazenész, karmester,
számos fesztivál művészeti vezetője, a Bécsi Zeneakadémia tanára. Bécsben született 1965-ben, 6 éves korában kezdett el zongorázni. Gyors fejlődésének és figyelemreméltó tehetségének köszönhetően már 1973-ban a Bécsi Zeneművészeti Egyetem diákja, Renate Kramer-Preisenhammer és Hans Petermandl növendéke. 1985-ben a verseny történetének legfiatalabbjaként megnyerte a Beethoven Nemzetközi Zongoraversenyt. Zongoraművészként rendszeresen koncertezik Európában,
Amerikában, Kínában és Japánban. 1988-ban Stájerországi Neuberger Fesztivál művészeti
vezető posztjára kérték fel, majd ugyan ezt a pozíciót tölti be 1999-ben a felső–ausztriai kolostori koncertek rendezvénysorozatán. Elfogadta 2002-ben az akkor alakult grázi Grosses Orchester karmesteri felkérését.

Képtalálat a következőre: „stefan vladar koncert Zeneakadémia”
Stefan Vladar a világ nagy fesztiváljain - Salzburg, Honkong, Osaka, Schubert Fesztivál – kezdetben zongoraművészként, napjainkban karmesterként kap felkéréseket. Világhírű zenekarok szólistája volt, úgy, mint a Bécsi Szimfonikus Zenekar, Hágai Filharmonikusok, Stuttgarti Filharmonikusok. Kamarapartnerei Heinrich Schiff, Julian Rachlin és Janine Jansen.

Képtalálat a következőre: „konzerthaus wien”
A bécsi Konzerthaus(képünkön)  a 2015/2016-os szezonban zenei portré műsorsorozattal ünnepeli 50. születésnapját. Aki hazájában végigköveti a jeles évadot, megismerheti karmesterként, kamarazenészként és természetesen zongoraművészként. A világhírű művészt a magyarok tapssal köszönthetik, ajándékot ezúttal az ünnepelt ad a hazai közönségnek zongorajátékával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése