2016. április 12., kedd

Zsidó Művészeti Napok

Képtalálat a következőre: „zsidó művészet napok logó”
 

Zsidó Művészeti Napok 
2016. május 28 – június 14. 


A Zsidó Művészeti Napok  idén tavasszal  először kerül megrendezésre Budapesten.  Az új rendezvénysorozat a  zsidó  kultúra sokszínűségét   színvonalas művészeti produkciókkal, változatos helyszíneken  kívánja bemutatni  az érdeklődő közönségnek.

Az ismert kulturális terek,  koncert-, színház-, és mozik mellett, mint pl. a Liszt Ferenc Zeneakadémia, Uránia Nemzeti Filmszínház , Átrium Film-Színház,  A38Hajó, BMC -, a Frankel Leó utcai zsinagóga, a  lazább  atmoszférájú, Erzsébet-városi kulturális, gasztronómiai és szórakoztató terekben  is különleges programok várják  a látogatókat, köztük  a  Mazel Tov-ban, a Gödör Klubban, a Fogasban…..

A Zsidó Művészeti Napokhoz a fővároson kívül néhány vidéki nagyváros is bekapcsolódott, mint pl. Debrecen, Sopron, Veszprém, Zalaegerszeg.

Az első Zsidó Művészeti Napok 2016. május 28 – június 14.  közötti időszakban kerül megrendezésre. Májusra egyre hosszabbak és melegebbek a nappalok, önkéntelenül nyitottabbá válunk az újra, befogadóbbá mindarra, ami feltölt minket.  Mi ennek a  szellemében rendezzük meg ezt a kivételesen különleges tavaszi programsorozatot.

Művészeti ágak/minőség

Képtalálat a következőre: „somló tamás könyv”
(Somló Tamás -képünkön- önálló koncertet ad)
A Zsidó Művészeti Napok egy multikulturális befogadó tér, ahol nemcsak keresztezik egymást, hanem a zsidó kultúra fókuszba állításával eggyé válnak a különböző művészeti ágak.  A színház,  a  komoly-, és könnyűzene,  az  irodalom, a film, a tánc, amely műfajok mindegyike hangsúlyos  a programsorozatban, a sokféleséget,  az alkotók pedig  a nyitott,  és kreatív szellemiséget képviselik a produkcióikban.  A minőségre garancia   a felkért művészek névsora,  köztük  az izraeli Beer-Sheva Színház társulata,
akik a  Slichot című vendégjátékukkal érkeznek Budapestre, valamint  több népszerű és neves  művész, mint pl.  Tony Lakatos Münchenből, Csordás Klára Párizsból, az idén 20 éves Amstredam Klezmer Band Hollandiából, továbbá számos hazai  kitűnő  művészünk.

A  létrehozó csapat
Képtalálat a következőre: „zsidó művészet napok logó”
(képünkön Ámon Betti-sajtófőnök)
17 éves  szervezői tapasztalatával  egy olyan kulturális-turisztikai rendezvénysorozatot indít  útjára a Kultúr Produkciós Iroda, amely ezzel a márkanévvel nincs korlátozva sem időben, sem térben.  A Zsidó Művészeti Napok alapító igazgatója Dr. Vadas Vera.

Képtalálat a következőre: „zsidó művészet napok logó”
Külön öröm, hogy jelenlétével megtisztelte a sajtótájékoztatónkat Őexcellenciája Ilan Mor (képünkön jobbra a nagykövet), Izrael állam magyarországi nagykövete, aki beszédében hangsúlyozta:  a zsidó kultúra a magyar kultúra része, és a Zsidó Művészeti Napok célja, hogy hidat építsen a különböző csoportok között. Ezért ő is örömmel támogatja a rendezvénysorozatot. 

További információ:

www.zsidomuveszetinapok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése