2016. április 4., hétfő

Titanic nemzetközi Filmfesztivál

Képtalálat a következőre: „23.ik nemzetközi titanic filmfesztivál”

Három nap múlva kezdődik a 23. Titanic nemzetközi Filmfesztivál

Online elérhető a katalógus és a befutófilm

Már csak három napot kell várni, és megkezdődik a független filmek budapesti ünnepe, a Titanic filmfesztivál. A világ minden tájáról érkező, különböző műfajú és témájú filmek tíz napon át lesznek megnézhetők az Urániában, a Toldi, Puskin és Sugár moziban, valamint az A38-as hajón. A fesztivál befutófilmjét Bucsi Réka készítette a díjnyertes LOVE egy részletének felhasználásával.

A Titanicon amerikai függetleneket, kortárs témákkal, de kosztümös, történelmi eseményekkel is foglalkozó ázsiai filmeket, borzongató horror- és kísértettörténeteket és dokumentumfilmes blokkot is láthat a filmszerető közönség, míg a versenyprogramban a legújabb filmművészet legjava versenyez a Titanic fődíjáért.

Képtalálat a következőre: „fliegauf bence liliom ösvény” A fesztiválon mutatkozik be Fliegauf Bence Liliom ösvény című filmje (képünkön) , és Bucsi Réka díjnyertes animációja, a LOVE is látható lesz. Mindkét magyar alkotásnak az idei Berlinalén volt a világpremierje. A Liliom ösvény egy anya és kisfia utazását kíséri végig egy mesékkel, emlékekkel és belső démonokkal övezett úton.  A haikuszerű jeleneteket felvillantó, a szerelem három szakaszát bemutató LOVE egyik klipjéből készült a fesztivál befutófilmje is, amelyet az interneten is meg lehet nézni az alábbi linken: Titanic befutófilm. Az idei versenyprogram kilenc alkotása közül mindegyik első, illetve második nagyjátékfilm. Közös bennük, hogy bonyolult és félszeg emberi kapcsolatokat ábrázolnak újító módon: van köztük szürrealista, finoman érzelmes, szórakoztató, provokatív és bensőségesen személyes alkotás – némelyik pedig mindezeknek a keveréke. A Titanic teljes programja megtalálható a fesztivál katalógusában, amely az alábbi linken érhető el: 23. Titanic filmfesztivál – katalógusA filmek letölthető jelenetképeit, valamint 2016-os fesztivál összes sajtóanyagát és korábbi sajtóközleményeit az alábbi linken találjátok: 23. Titanic Filmfesztivál – sajtóanyagokA Titanic vetítései és eseményei április 7. és 16. között lesznek az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Puskin, Toldi és Sugár moziban, valamint az A38 Hajón. Jegyek elővételben már kaphatók a mozik pénztáraiban. http://titanicfilmfest.huhttps://www.facebook.com/titanicfilmfest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése